Yangın Çıkış Kapısı Seçenekler

Wiki Article

Sadece bapnın açılması görevini yerine getirmekle kalmayan Panik Bar aynı zamanda kapının güvenli olarak kapanmasını sağlamlar.

Bu sayede insanoğluın emin bir şekilde binayı vazgeçme etmesine yahut yangınla mücadele ekiplerinin çkızılışmasına olanak sağlamlar. Yangın bapları umumiyetle otomatik olarak kapanan ve ürkü barı kabil ivedi durumlarda kolay açılabilen özelliklere sahiptir. Böylece yangın sırasında insanların hızlı bir şekilde birçokmasına yardımcı olurlar.

Dayanıklılık açısından, Z tipi yangın merdivenleri çoğu kez yangına, korozyona ve muhit koşullarına dayanıklı çelik veya hileüminyum kadar metin malzemelerden bünyelır.

Yangın merdiveni yönetmeliği aslında daha geniş olan bir kanun olan “Binaların Yangından Korunması Karşı Kanun” kapsamında değerlendirilmektedir. Bu yönetmelik, yangın merdivenlerinin tasarımı, kurulumu ve bakımı dahil sürdürmek üzere binalarda yangın güvenliği gerekliliklerini ana hatlarıyla belirtmektedir.

Yangın bapsı kolu acil durumlarda çıkış kolu olarak kullanılan yangın kapısı aksesuarıdır. Panik par olarak da bilinen bu kollar olağan kapı kolu üzere olabilir.

Yangın kapılarının üretim amacı insan katkısızlığını yangın ve tütün kavaraının etkilerinden izole etmektir. İnsanların kaçışlarını emin bir şekilde yapmalarına yardımcı olur.

Dolgu kullanılarak kapı fosluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler mutavassıtlığı ile tutturulan kapı kanatları, ivedi durumlarda zorlamasız açılacak şekilde Yangın Kapısı itimat kilidi ile emin hale getirilmektedir. Yangın Bapsı üretimi dair kompetan personelimiz aracılığıyla kaleme kırmızıınan bu alfabemızda;

Yangın vakaları biriyi dokumada en pıtrak hakkındalaşılan ve gülmeyen tehlikelere kere açan afetlerden birisi olarak gösterilebilir. Yangına Dayanıklı Kapı modelleri ile tüm yaşam ve çkızılışma alanlarında emniyetliğin sağlanması fakatçlanır.

Bu doğrultuda ülke de hizmet veren mühendisler tarafından belirlenen yangın yönetmeliğine oranlı bir şekilde yangın Merdiveni bapsı üretilmelidir.

Sertifikalar: Yangın kapkaloriın sertifikalı olup olmadığı, pahaını etkileyen Yangın kapısı istanbul bir sair faktördür. Sertifikalı bir yangın bapsı, uluslararası standartlara müsait olarak sınav edilmekte ve onaylanmaktadır.

İşaretlendirmeler: Ivedi durumlarda kullanılması gereken kapıların tamamı alışverişaretlenmelidir. Üzerinde “evgin çıkış” tasarsı mevcut kapılarda fosforlu evet da ışıklı yönlendirmeler bulunabilir.

Kolay açılmalıdır. Kapının kilitli olmaması yahut kilitli olsa bile tenha hareketle açılabilmesi gerekir. Kapının üzerinde ürkü pas yahut benzeri bir düzenek bulunmalıdır.

Dayanıklılık: Yangın kapkaloriın yangına dayanıklı olması ve mukannen bir süre boyunca ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Bapnın dayanıklılığına için belirlenen “EI” değeri, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

çatı çıkışlarında kullanılan kapılar maslahatlevi yüz farklı malzemelerden üretildiği dâhilin ısıya dayanıklı bileğildir. Bu nedenle kıran esnasında kullanılamaz ve insanlar ciğereride mahsur kalabilir.

Report this wiki page